Sokorói-dombság Reformátusai

Élő gyülekezeteiben élő egyház - imalánc

2024. július 02. 17:52 - Bella Péter

2024.07.02.

 Gyülekezetünk csatlakozik a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának kezdeményezéséhez, mint közösség is bekapcsolódunk az "Élő gyülekezeteiben élő egyház" imaláncba.

Egyházunk, egyházszervezetünk és gyülekezeteink megújulásáért, megtisztulásáért és ébredésért imádkozhatunk egyénileg és közösségben is tizenöt héten át, keddenként 20 órakor.
449222833_1533700004128821_9098510356335994338_n.jpg
Segítséget is szeretnénk adni az otthoni imádsághoz annak, akinek erre szükség van, bátorításul, nyugodtan ki lehet pótolni, hozzá lehet tenni saját imádságunkat, mindazt, amire Isten Szentlelke indít.

Kezdő fohász
Istenem, Atyám, nincs más úr, csak te. Te vagy a világ alkotója, életünk kigondolója, a történelem formálója. Csak teneked van hatalmad igazából felettem. Bocsásd meg, ha félek, ha megrettenek, ha erősnek gondolok valamit, ami semmi hozzád képest. Köszönöm, hogy hatalmadat abban is megmutatod, ahogy életemet körülveszed.
Istenem, Jézusom, nincs más szabadítóm, csak te. Te vagy, aki életeden és halálodon át, szenvedésedben és feltámadásodban, szavaidban és tetteidben valódi szabadságot nyitottál, vissza oda, ahonnan elvesztem, vissza a valódi életbe. Bocsásd meg önmegváltási kísérleteimet, amikor ki akarom pótolni a kegyelmet, amikor leértékelem bűnbocsánatodat, amikor teljesítményhez kötöm azt, ami egyedül a te irgalmad, bocsásd meg, amikor valaki másnak így torzítom az evangéliumot. Köszönöm, hogy elmentél értem a legvégsőkig, megkerestél, megtaláltál és nem eresztesz!
Istenem, Szentlélek, nem ad más valódi vezetést az életben, csak te! Bocsásd meg, ha túl nagynak gondolom magam, ha a gőg, a hiúság irányít hívő emberként is, bocsásd meg, ha magam jelölöm ki a célokat, nem törődve azzal, amit te mutatsz, te sugallsz. Köszönöm, hogy napról napra bátorítasz a hitben, alkalmat és nyelvet adsz a hitvalláshoz, eszközzé teszel a megváltásban és örömöket adsz az úton, amit járok veled.
Ámen!
Ige
1Királyok 8,60 (a fenti képen ki is van írva)
Salamon őszinte és erővel teljes imádságából van ez a mondat. Megépült a templom. A felszentelésekor a király nem a saját dicsőségét hirdette, nem a saját munkáját dicsérte, hanem Isten elé borult.í
Olvasd el az igét és gondolj a saját templomodra. Ismerik-e a körülötte élők, mit jelentenek a jelképei, mit hirdet az a felekezet, amelyik használja? Mit lehet tenni azért, hogy megismerjék? Az a gyülekezet, aminek otthont ad a templom, milyen Istent mutat fel, milyen Istenről beszél? A valódiról, amelyik emberré lett az emberért? Vagy valami mást? Istent hirdeti, vagy az embert, a közösséget, amelyik oda jár? Minek a szimbóluma a  lakóhelyeden? Mit jelent ide belépni valakinek, aki még nem volt itt? Jézusé a templomod vagy a gyülekezetedé, a felekezetedé?
Olvasd el még egyszer az igét és gondolj a szentlélek templomára, a testedre, az életedre. Az egyedül igaz Istent hirdeti? Engedted Jézusnak, hogy széttörje hamis istenképeidet, bálványaidat, vagy még dédelgetsz vallásosságodon belül ebből valamit? Aki ránéz az életedre, Krisztussal is találkozik vagy csak belebotlik egy nyakas kálvinista elveibe, elgondolásaiba? Megtudja tőled a környezeted, hogy van Isten és ez az Isten milyen? A Megváltó tulajdona-e életed, átadtad-e magadat neki úgy igazán?
Olvasd el még egyszer az igét és gondolj Református Egyházunkra. Ezer fölötti templommal számolunk az országban, mi reformátusok. De ezek az épületek mit hirdetnek? Mit erősítenek fel? A templomok élettelen kőfalain belül megtörténik-e az, ami miatt épültek, az ige hirdetése, megélése, visszhangzása? Hogy tudnak ezerszer is az egyedül hatalmas Isten bázisai lenni több mint ezerszer is ezek az épületek?
Milyen gondolatok fogalmazódnak meg benned, merre vezet tovább, amit megértettél?
Ha valami megfogalmazódott benned az igét olvasva, felette elgondolkodva, fordítsd át imádságba.
Imádság (Ez csak egy ajánlás, egy sorvezető. Ha van saját imádságod, vidd Isten elé azt. Ezekhez a mondatokhoz visszatérhetsz, de el is hagyhatod őket.)
Adj hát azokért a templomokért, amikben az élő igét hallgattad, hallgatod. Köszönd meg, hogy érted a jelképek nyelvét, tudod, mire való a templom, kinek ad dicsőséget.
Imádkozz azért, hogy ne váljon bálvánnyá a templom, maradjon az élő Istennel való találkozás részese.
Imádkozz azért, hogy templomodban te is tudjál tanúságtevő lenni, rámutatni, ki az egyetlen igaz Isten.
Imádkozz a református egyház templomaiért, hogy Jézus igazságát hirdessék, de mindezt Jézus szeretetével tegyék, az egyetlen igaz Istent felmutatva. Imádkozz azért, hogy ne csak a templomok épületei újuljanak meg, hanem még inkább a bennük összegyűlő gyülekezetek. Imádkozz azért, hogy ne szoruljon be a bizonyságtétel a templom falai közé.
Imádkozz azokért, akikkel egy padban, egy széksorban szoktál vasárnap ülni.
Miatyánk (Jézustól tanult imádság, egyben közös imádságunk azokkal, akikkel most együtt vagyunk és azokkal, akik máshol ugyanúgy részei ennek az imaláncnak)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr6518439457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása