Sokorói-dombság Reformátusai

Átölelt az Isten!

2024. szeptember 10. 10:28 - Bella Péter

Evangélizációs napok- szeptember 21-22.

Gyülekezetünk evangelizációs napokat tart, amire szeretettel hív mindenkit!

Mi ez?
Szeretne gyülekezetünk egy olyan alkalmat szervezni, ahol a legalapvetőbb istenkérdéssel, hitünk lényegével foglalkozunk úgy, hogy nem csak gyülekezetünk tagjait várjuk erre.

Mit jelent az evangélizáció?
A kereszténység egyik legfontosabb fogalma az a görög szó, hogy evangélium. Ez azt jelenti: ÖRÖMHÍR. A Biblia üzente, az egyház mondanivalójának a szíve, az, ami köré a gyülekezetűn szervezi az életét, egy örömhír Istentől. Örömhír, hogy Isten elérhető, megszólítható. Örömhír, hogy mondanivalója van a számunkra, sőt, Jézus Krisztuson keresztül keres is minket és elérhetővé teszi saját magát a számunkra. Örömhír, hogy Isten szeret, és ennek a szeretetnek rengeteg bizonyítéka van.
Az evangélizációs napok során a hangsúly ezen az örömhíren van Erről hallunk, erről beszélgetünk.

Mi a célja?
Ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor segíteni szeretnénk, hogy mindenki még egy lépéssel közelebb kerüljön Istenhez. Hogy aki eddig elzárkózott, abban felmerüljön a lehetősége a hitnek. Hogy aki szeretne hinni, az kész legyen eldönteni is ezt. Hogy aki hívőként él, még közelebb kerüljön Istenhez. Fontos, hogy ez az alkalom egy meghívás, de nem kényszerítés. Senkit nem akarunk rábeszélni semmire, de elmondjuk azt, amit hitünk szerint a Biblián keresztül Isten üzen és örömmel várjuk a kérdéseket vagy a szándékot a csatlakozásra.

Kiket várunk?
Röviden: mindenkit. Hisszük, hogy az örömhírnek címzettje mindenki, függetlenül attól, egyháztag-e, vagy keresztény háttérrel rendelkezik-e?
Várjuk gyülekezetünk tagjait, de egyben bátorítjuk őket, hogy hozzanak magukkal családtagokat, barátokat, olyanokat, akik érdeklőnek a hit iránt.
Várjuk azokat, akiket érdekel a kereszténység, akik a hit kérdésein gondolkodnak és kíváncsiak arra hogy mi, reformátusok mit vallunk Istenről.
Várjuk azokat, akik kíváncsiak arra, milyen egy gyülekezet?
Ezekre az alkalmakra a fiatalokat is hívjuk, középiskolásokat, egyetemistákat, fiatal felnőtteket.

Mi a pontos program?

Szeptember 21. szombat
14:30 - kapunyitás, érkezés
15:00 - köszöntés, éneklés, igehirdetés (szolgál: id Kádár Ferenc református lelkész)
(szünet)
16:15 - bizonyságtétel (szolgál: Vass Pál, az SDG Konferenciaközpont vezetője), éneklés, imádság
17:00 - beszélgetés, szeretetvendégség 

Szeptember 22. vasárnap
9:30 - kapunyitás,
10:00 - istentisztelet (szolgál Bella Péter, a gyülekezet lelkésze és id. Kádár Ferenc lelkész)

Az alkalom kapcsolódik a Református Egyház "Élő ige éve" programjaihoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr8218488489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása