Sokorói-dombság Reformátusai

Élő gyülekezeteiben élő egyház - imalánc

2024. július 30. 18:47 - Bella Péter

2024.07.30.

Gyülekezetünk csatlakozott a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának kezdeményezéséhez, mint közösség is bekapcsolódtunk az "Élő gyülekezeteiben élő egyház" imaláncba.

Egyházunk, egyházszervezetünk és gyülekezeteink megújulásáért, megtisztulásáért és ébredésért imádkozhatunk egyénileg és közösségben is tizenöt héten át, keddenként 20 órakor.
452683495_1554497668715721_8337558445672646419_n.jpg
Segítséget is szeretnénk adni az otthoni imádsághoz annak, akinek erre szükség van, bátorításul, nyugodtan ki lehet pótolni, hozzá lehet tenni saját imádságunkat, mindazt, amire Isten Szentlelke indít.

Kezdő fohász
Atyánk, jó, hogy a közelemben vagy, hogy a közeledben lehetek. Köszönöm, hogy nem az elérhetetlen távolságok istene vagy, hanem az, aki megszólít, aki vezet, aki tanácsol és aki úgy építi uralmát, hogy annak én is részese lehetek, mi is részesei lehetünk.
Úr Jézus Krisztus, köszönöm, hogy a te, a Szabadító, kereszteddel, szeretetből való áldozatoddal mutattad meg, mi a valódi erő és hatalom, hogy mi az Isten királyságának kiindulópontja. Feltámadásod gyűjt egybe minket és tesz egy néppé.
Szentlélek Isten, köszönöm, hogy Isten országának én is építője és építőeleme lehetek, hogy te kötsz egybe hívő testvéreimmel. Köszönjük a küldetést, az evangélium élő és erőteljes hirdetését, amivel egyre inkább kézzelfoghatóvá válik, hogy Isten uralkodik.
Ámen.
Ige
Lukács 17,21, a fenti képen olvasható is. 
Isten országa, uralma, királysága nem földrajzi és politikai értelemben vett ország. Isten országa közöttünk van. 
Isten uralma akkor is az emberek között volt, közöttük sétált, csodákat tett, tanított. Isten uralma a köztük lévő Jézusban volt és ma is így van mai jelen. Nem az erőszakos és félreértelmezett vallásban, nem a bezárkózásban, nem katonai vagy poltikai hatalomban. Isten uralma ott volt jelen, ahol a Szentlélek életeket változtatott meg, ahol a Lélek ereje felforgatott lelkeket és közösségeket és új utakra indított. Ma is így van jelen. Isten országa ott volt jelen, ahol az Istent a mennyei Atyaként, Édesapaként ismerték. És mai is ott van jelen.
Olvasd el újra az igét.
Mit üzen az neked, hogy Isten országa közöttetek van, közöttünk van? Mire indít? Hol látod ennek az uralomnak a legegyértelműbb jeleit? Hol a te helyed ebben a lelki országban? Milyen feladatokat látsz magad előtt, mint ennek az országnak a polgára?
A gyülekezetedben hogy jelenik meg leginkább Isten országának valósága? Közöttetek van-e egyértelműen ez az isteni uralom, amikor összegyűltök?
Miben tudja Református Egyházunk ezt az uralmat szolgálni? Miben van szüksége Egyházunknak, egyházszervezetünknek reformációra, hogy még inkább Isten királyi uralmának bizonyítja legyen?
Ha valami megfogalmazódott benned az igét olvasva, felette elgondolkodva, fordítsd át imádságba.
Imádság
Imádságban csendesedj el és keresd Istennel együtt, hol a helyed az országában. Adj hálát neki, hogy Jézus Krisztus által ennek az országnak a polgárává tett.
Keresd azt is imádságban, mit tudsz tenni ezért a királyi uralomért, hisz nem csak polgára de munkása is vagy. Adj hálát, hogy a tehetséged, a képzettséged, az élettapasztalatod, a tetteid, gondolataid, szavaid és érzéseid is ennek az országnak az építői lehetnek a Szentlélek által.
Adj hálát azért a gyülekezetért, ahol konkrétan megéled az Isten országához való tartozást. Imádkozz ezért a gyülekezet.
Adj hálát Református Egyházunkért, hogy azon keresztül is épített Isten az uralmát és imádkozz ezért az egyházért.
Miatyánk (Jézustól tanult imádság, egyben közös imádságunk azokkal, akikkel most együtt vagyunk és azokkal, akik máshol ugyanúgy részei ennek az imaláncnak)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr6318457269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása