Sokorói-dombság Reformátusai

Vedd kézbe a Bibliát - 2021. január 12.

2021. január 12. 06:29 - Bella Péter

A mai igerészek: János 5,1-9 és Mikeás 2 - lehet mindkettőt olvasni, vagy kiválasztani valamelyiket.
A mára ajánlott ének: 226

aaron-burden-tnlhf4m4gpi-unsplash.jpg

A Bibliaóra is szünetel. Helyette visszatérünk ahhoz, amit tavasszal, a karantén idején tettünk. Vedd kézbe a Bibliát címmel arra buzdítjuk gyülekezetünk tagjait, hogy keddenként 17 órakor (vagy az este folyamán bármikor) olvassák el a Bibliaolvasó kalauz által ajánlott szakaszokat (vagy az egyiket) és gondolkozzanak, beszélgessenek róla, imádkozzanak felette. Keddenként reggelente ezen az oldalon és a hírlevelünkben kis segítséget adunk mindehhez, imakérésekkel együtt.

A bibliaolvasás Istennel való élő párbeszéd lehet. Érdemes imádsággal kezdeni, akár elég ennyi: "Szólj Uram, mert hallja a te szolgád". Aztán olvassuk el, lassan, figyelmesen. Majd tegyünk fel magunknak kérdéseket: pl. Mit mond el ez a szakasz Istentől? Milyennek mutatja Jézust? Mit mond el az emberről? Mit cselekszik benne Isten? Melyik mondat a leghangsúlyosabb? Hol kapcsolódhat az életemhez az ige, ha kapcsolódik? Mit üzen nekem? stb. Amit felismertünk, amit elindított bennünk, azt el is mondhatjuk imádságban.

Ma imádkozzunk családtagjainkért, közeliekért és távoliakért, mettünk vagy tőlünk távol lakó szeretteinkért.
Az igerészekről rövid gondolatébresztő magyarázatok találhatók a reformatus.hu oldalon (mindig az aktuális napi szakasz).
(Kép: Aaron Burden, unsplash.com)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr7516385248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása