Sokorói-dombság Reformátusai

Felfelé nyitva - április 17.

2020. április 17. 07:00 - Bella Violetta

Bizony mondom nektek: mindaz, aki elhagyta házát vagy testvéreit, anyját vagy apját, gyermekeit vagy szántóföldjeit énértem és az evangéliumért, az százannyit kap: most ebben a világban házakat és testvéreket, anyát, gyermeket, és szántóföldeket üldöztetésekkel együtt, a jövendő világban pedig örök életet.  De sok elsőből lesz utolsó, és utolsóból első.
Márk 10,29-31

levi-jones-n0ctq0rroso-unsplash.jpg

Jól menő állása volt, ami most megszűnik.
Mindig csóró életművész volt, éppen futárkodott, mikor jött ez a felfordulás, de most nagyon jól megy a futároknak, megfogta az Isten lábát. 

Megbecsült tanár volt, kisujjában a szakma, csüngtek rajta a gyerekek és a legelevenebbet is le tudta kötni, de most a digitális kanyart már idős bevenni.
Fiatal oktató, még azt se tudja, mi fán terem a fegyelmezés vagy a módszertan, de a legjobb digitális tananyagokat rittyenti össze kisujjból.

Nemzetközi hálózatnál dolgozott, álmában se gondolta volna, hogy nincs annyi tartaléka a cégnek, hogy pár hónapot ki ne húzzon elbocsátások nélkül.
Lesajnált falusi kisműhelye volt, ott dolgozgatott, de mivel a nagyok mind bezártak bizonytalan időre és el is bocsátották a munkaerőt, most nagy rá a kereslet. 

Virológus, az eddigi kutatásaira alig jutott forrás, mindig volt fontosabb, de most pénzt, paripát, fegyvert nem kímélnek, csak tesztelje, csak kísérletezzen, csak szekvenálja... Hirtelen kulcsfigura lett. 

Tradicionális kálvinista, mindig ott volt a templomban, de most nincs hova menni és ő nem az a közvetítésnéző fajta.
Nem az a templombajáró típus, de most, hogy közvetítik az interneten és nem kell félni attól, ki nézi ki, vagy mikor nem tudja, mit kell csinálni... hát bekapcsolódik, egy idő után talán még perselypénzt is utal, skype-ol a lelkésszel.  

Imádkozzunk az elsőkért, hogy higgyenek abban, hogy Isten kezébe esnek akkor is, amikor hirtelen az utolján találják magukat! Imádkozzunk az utolsókért, hogy a hirtelen jött fényár a javukra váljon. Imádkozzunk magunkért, akármelyiknek is gondoljuk magunkat, imádkozzunk, hogy az a sor, amiben állunk, akár elöl, akár leghátul, az Istenhez érkezzen!

 Bella Violetta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr2115617648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása