Sokorói-dombság Reformátusai

Felfelé nyitva - március 23.

2020. március 23. 07:00 - Bella Péter

...mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni.
Apostolok cselekedetei 2,6b

three-black-handset-toys-821754.jpg

Amikor megérkeznek a nehéz idők, akkor megérteni is egyre nehezebb egymást. Olyankor a szavak még jobban összegabalyodnak, vagy elmerülnek az érzéseink, indulataink zűrzavarában. Mondok valamit és mikor kiejtem a számon, már más van mögötte. Mondok valamit és te nem azt hallod. Nem úgy hallod. Aztán mondasz valamit és nem azt hallom, nem úgy hallom. Egy nyelvet beszélünk, de a válság interferenciája összezavarja a jelentést. Vagyis, pontosabban, velünk van a baj, ahogy mi állunk a krízis közepén, ahogy mi esünk szét és velünk együtt a szavaink is.

Mintha minden probléma egy plusz kis bábeltorony lenne.

Pünkösd megfordította a bábeli zűrzavart, bár sok nyelven szóltak egymáshoz, mégis értették egymást az emberek. Akkor lehet, hogy nekünk is a Szentlélekre van szükségünk, még inkább, amikor jönnek a bajok? Igen, a Lélek segíthet. Szétszedegetni az összezavarodott szavakat, de előtte kibogozni az összekuszálódott érzéseinket, felülemelni a félelmeken, bizonytalanságon, megnyitni rejtett lelki tartalékokat, amikről nem is tudunk. A Lélek segít irányban tartani a mondatainkat. És utána ott van ugyanaz a Szentlélek a másik fülében, fejében és szívében és lesz közöttünk kapocs, megerősítés, ha kell tolmács, csak hogy egy irányba tartsunk.

Persze pünkösdkor a léleksegített szavakon át Jézus is jelen volt. Jöjj, Szentlélek, segíts, hogy beszédünk legyen Krisztus hordozója!

Bella Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr1615545634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása