Sokorói-dombság Reformátusai

Doboznyi törődés

2017. november 19. 18:30 - Bella Péter

Cipősdoboz akció helybéli rászoruló gyerekek és családok számára

 

ciposdoboz_17_hirmondo.jpg

2016. decemberében spontán módon elindult egy karácsonyi cipősdoboz gyűjtés, akkor még csak ismerősök körében. Az eredmény: Győrújbaráton élő nehezebb körülmények között élő gyermekeknek (csecsemőktől egészen 14 éves korig) juttattunk el ajándékokat a védőnők segítségével. A tapasztalt segítő szándék és jóakarat egész egyszerűen elragadó volt. Ezúton is köszönet egy játéküzletnek, amelyik egészen véletlenül - egy ismerősön keresztül - számos értékes LEGO játékot ajánlott fel.

Idén a tavalyi sikerekből merítve és azt picit átgondolva, a Győrújbaráti-Ménfőcsanaki Református Missziós Gyülekezet felkarolta az adománygyűjtést. Az akciót kiterjesztettük Győrújbaráton túl Ménfőcsanakra is, hogy már két településen élő nehezebb sorsú gyermekek és családjaik számára gyűjtsünk ajándékot (játék, papír-írószer, könyv, kozmetikum) és tartós élelmiszert. Az adományozás célja, hogy helybéliek segítsenek a helybéli gyermekeknek és családoknak, biztosítva azt, hogy az ajándékok a megfelelő, rászoruló családokhoz jusson el.

A listát azokról, akiknek segíthetünk, a Családsegítő Szolgálatok és védőnők állítják össze, a gyűjtésben és a plakátok elhelyezésében segítenek a helyi iskolák, óvodák és bölcsődék.

Az adományokat november 20. és december 10. közötti időszakban várjuk (Ajándék esetén kérjük tüntessék fel a dobozon, hogy hány éves gyermeknek,illetve kislánynak/kisfiúnak küldik).

Gyűjtőpontok:

Győrújbarát - Könyvtár; Óvodák; Családsegítő Szolgálat Irodája (Fő u. 1.); református istentiszteletek vasárnaponként 10 órakor a Civil Házban.

Ménfőcsanak - Andi Nana Családi Bölcsi (Veres Péter u. 87.); református istentiszteletek november 26-án és december 10-én 14:30-kor az evangélikus templomban.

A dobozok leadására a Győrújbaráti Adventi Vásáron december 9-én a Református Gyülekezet Faházában is lehetőség lesz.

Az adományok kiszállításában Győrújbaráton a Győrújbaráti Polgárőr Egyesület, míg Ménfőcsanakon a Győri Család- és Gyerekjóléti Központ helyi munkatársai segítenek.

Köszönjük partnereink segítségét!

Információ: telefon - 96/814-661; email - reformatus.kilato@gmail.com

Köszönettel várjuk felajánlásaikat!

Liptai-Vangyel Eszter szervező és Bella Péter református lelkész

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr7813311787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása