Sokorói-dombság Reformátusai

Élő gyülekezeteiben élő egyház - imalánc

2024. augusztus 20. 17:11 - Bella Péter

2024.08.20.

Gyülekezetünk csatlakozott a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának kezdeményezéséhez, mint közösség is bekapcsolódtunk az "Élő gyülekezeteiben élő egyház" imaláncba.

Egyházunk, egyházszervezetünk és gyülekezeteink megújulásáért, megtisztulásáért és ébredésért imádkozhatunk egyénileg és közösségben is tizenöt héten át, keddenként 20 órakor.
455700380_1570686513763503_4678527900144862645_n.jpg
Segítséget is szeretnénk adni az otthoni imádsághoz annak, akinek erre szükség van, bátorításul, nyugodtan ki lehet pótolni, hozzá lehet tenni saját imádságunkat, mindazt, amire Isten Szentlelke indít.

Fohász
Atyánk, tiéd ez a világ, minden élő és élettelen, az emberiség, benne ünneplő nemzetünk. Én is a tiéd vagyok, add, hogy ezt soha ne felejtsem el.
Úr Jézus, te magadat adtad értem és minden emberét, nemzetemnek és a világ összes nemzetének tagjaiért. Add, hogy ezt képviseljem, bárhol is legyek.
Szentlélek Isten, te tartod össze a hívők láthatatlan szövedékét, de te vagy, aki a látható egyházat is erősíted, tisztítod és vezeted. Kérlek, vezess tovább engem is.
Ige
Igénk a képen is olvasható, Máté 16,15-16
Álljunk meg az ige mellett csendben, tegyük fel magunknak Jézus kérdését és válaszoljunk rá.
Olvassuk el az igét, benne Péter válaszát. Mit mond ez a mondat, mit tanít? 
Olvassuk el mégegyszer, majd a képen látható mondatokat. Gondolkodjunk el rajtuk.
Imádság
Ha valami megfogalmazódott benned az igét olvasva, felette elgondolkodva, fordítsd át imádságba.
Miatyánk (Jézustól tanult imádság, egyben közös imádságunk azokkal, akikkel most együtt vagyunk és azokkal, akik máshol ugyanúgy részei ennek az imaláncnak)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr3518470231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása