Sokorói-dombság Reformátusai

Élő gyülekezeteiben élő egyház - imalánc

2024. július 16. 18:36 - Bella Péter

2024.07.16.

Gyülekezetünk csatlakozik a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának kezdeményezéséhez, mint közösség is bekapcsolódunk az "Élő gyülekezeteiben élő egyház" imaláncba.

Egyházunk, egyházszervezetünk és gyülekezeteink megújulásáért, megtisztulásáért és ébredésért imádkozhatunk egyénileg és közösségben is tizenöt héten át, keddenként 20 órakor.
450579746_1544750626357092_7694777676204423226_n.jpg
Segítséget is szeretnénk adni az otthoni imádsághoz annak, akinek erre szükség van, bátorításul, nyugodtan ki lehet pótolni, hozzá lehet tenni saját imádságunkat, mindazt, amire Isten Szentlelke indít.

Kezdő fohász

Istenem, Atyám! Olyan sokszor törték már össze a bizalmam. Olyan sokszor kaptam mást, mint amit mondtak vagy ígértek. És mégis próbálkozom, mert tudom, hogy hozzátartozik az élethez, hogy másokra is támaszkodjam. Nem akarok belekövülni a bizalmatlanságba, szeretnék akár új esélyt is adni. Segíts ebben!
Atyám, azt is megvallom, hogy az én szavam sem mindig megbízható. Voltam én is hűtlen, hátráltam ki ígéretekből, hagytam magára másokat. Bocsásd ezt meg nekem. Segíts, hogy javíthassak, hogy lehessek olyan ember, akiben bízhatnak mások, akire támaszkodhatnak.
Atyám, köszönöm, hogy benned mindig, minden helyzetben bízhatok. Hogy még soha nem hagytál magamra, hogy ígéreteidnél nincs erősebb a világon. Rád bízom magam, újra, imádságom is ennek a bizalomnak a bizonyítéka.
Tied a dicsőség, egyedül, ámen!

Ige

Zsoltárok 56,4-5 (a fenti képen ki is van írva)

Olvasd el egyszer az igét.

Csendesedj el mellette. Milyen érzések lehettek abban az emberben, aki ezt imádkozta? Mit tapasztalhatott meg Istenből? Milyen következményei lehetnek a jövőre nézve?

Olvasd el még egyszer.

Gondolj magadra. Az igevers nem egy tökéletes ember vallomása. Fél és bízik Istenben. Fél, de bízik Istenben. Te hogy szoktál megküzdeni a félelmeiddel? Mi segít, hogy szembenéz a félelmeiddel? Mit üzen ez neked arról, hogy a félelemmel milyen plusz eszközökkel tud szembenézni a hívő ember? Mit ad neked ez az igevers, mit üzen?
Vedd számba félelemiedet, szorongásaidat. Tedd mellé azt, amit eddig a Szentháromság Istennel megtapasztaltál, átéltél. Mi a nagyobb? Rá tudod-e bízni magad? Rá tudod-e bízni szenvedéseidet? Ha nem, miért nem? Ha igen, mik következnek ebből?
Mit üzen ez az igevers a gyülekezetednek?
Mit üzen ez a zsoltárrészlet a Református Egyház vezetőinek, tisztségviselőinek, tagjainak?

Olvasd el még egyszer.

Összegezd magadban gondolataidat. Milyen következtetések fogalmazódnak meg benned, merre vezet tovább, amit megértettél?
Ha valami megfogalmazódott benned az igét olvasva, felette elgondolkodva, fordítsd át imádságba.

Imádság (Ez csak egy ajánlás, egy sorvezető. Ha van saját imádságod, vidd Isten elé azt. Ezekhez a mondatokhoz visszatérhetsz, de el is hagyhatod őket.)

Tárd Isten elé félelmeidet, őszintén és egyenesen.
Mondd el Istennek, ha nehéz bíznod, akár benne is. Kérd bizalmad gyógyulását.
Adj hálát életed azon eseményeiért, ahol megtapasztaltad, hogy Isten megment, megszabadít. Adj hálát mindazért, amiben és amivel már eddig is erősítette életedet és hitedet Isten.
Kérj Istentől bátorságot. Tőle való bátorságot, amivel hitvallásodat és Isten dicséretét tudod erősíteni. 
Kérj bátorságot és Istenbe vetett szilárd bizalmat gyülekezeted vezetőinek és a közösség tagjainak.
Kérj bátorságot és Istenbe vetett szilárd bizalmat a Református Egyház vezetőinek, döntéshozóinak és formálóinak.

Miatyánk (Jézustól tanult imádság, egyben közös imádságunk azokkal, akikkel most együtt vagyunk és azokkal, akik máshol ugyanúgy részei ennek az imaláncnak)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr7018447827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása