Sokorói-dombság Reformátusai

Vedd kézbe a Bibliát - március 2.

2021. március 02. 14:56 - Bella Violetta

A mai igerészek: János 12,37-43 és 3Mózes 22, 1-16 lehet mindkettőt olvasni, vagy kiválasztani valamelyiket.
A mára ajánlott ének: 115

pexels-karolina-grabowska-5206942.jpg

A Bibliaóra is szünetel. Helyette visszatérünk ahhoz, amit tavasszal, a karantén idején tettünk. Vedd kézbe a Bibliát címmel arra buzdítjuk gyülekezetünk tagjait, hogy keddenként 17 órakor (vagy az este folyamán bármikor) olvassák el a Bibliaolvasó kalauz által ajánlott szakaszokat (vagy az egyiket) és gondolkozzanak, beszélgessenek róla, imádkozzanak felette. Keddenként reggelente ezen az oldalon és a hírlevelünkben kis segítséget adunk mindehhez, imakérésekkel együtt.

A bibliaolvasás Istennel való élő párbeszéd lehet. Érdemes imádsággal kezdeni, akár elég ennyi: "Szólj Uram, mert hallja a te szolgád". Aztán olvassuk el, lassan, figyelmesen. Majd tegyünk fel magunknak kérdéseket: pl. Mit mond el ez a szakasz Istentől? Milyennek mutatja Jézust? Mit mond el az emberről? Mit cselekszik benne Isten? Melyik mondat a leghangsúlyosabb? Hol kapcsolódhat az életemhez az ige, ha kapcsolódik? Mit üzen nekem? stb. Amit felismertünk, amit elindított bennünk, azt el is mondhatjuk imádságban.

Imádkozzunk azokért akik a gyógyítás szolgálatában állnak és azokért, akik gyógyulásra szorulnak. Kérjük Istent, hogy se a fizikai se a lelki gyógyulás útjába ne állhasson semmi, sőt inkább minden álljon annak szolgálatába!
A böjt református gyökereiről az egyházkerület refdunantul.hu oldalán olvashatnak. 
Az igerészekről rövid gondolatébresztő magyarázatok találhatók a reformatus.hu oldalon (mindig az aktuális napi szakasz).
(Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316447734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása