Sokorói-dombság Reformátusai

Fontos információk gyülekezetünk életével kapcsolatban

2020. november 15. 18:13 - Bella Péter

2020. november 15.

Kedves Testvérek!

Sajnos a járványhelyzet súlyosbodása miatt - igazodva az állami rendelkezésekhez és egyházi vezetésünk ajánlásaihoz - újra meg kellett hozni azt a döntést, hogy a személyes találkozásokkal járó alkalmainkat szüneteltetjük, illetve a vasárnapi istentiszteletbe csak online formában lehet bekapcsolódni. A november 11-i szigorítások után ezeket kell figyelembe venni:

1. Istentiszteletek

Istentiszteleteinket vasárnap 10 órakor élőben közvetítjük a gyülekezet Facebook-oldalán (itt található). Az istentiszteletről készített jobb minőségű felvétel vasárnap délután 4 órakor felkerül a gyülekezet Youtube-csatornájára (itt található). Érdemes mindkét oldalt bekövetni, hogy ne maradjunk le semmiről.
Reménységünk szerint a következő hetekben a közvetítés minőségén és a technikai háttéren javítani tudunk, ha ez megtörténik, bővülni fognak a lehetőségeink.
Kérjük, ha tudnak olyan gyülekezeti tagról, családtagról vagy érdeklődőről, aki nem internetezik, jelezzék a lelkipásztor felé. Tervezzük az igehirdetéseket papíron eljuttatni azokhoz, akik online nem követik alkalmainkat.

2. Bibliaóra

A Bibliaóra is szünetel. Helyette visszatérünk ahhoz, amit tavasszal, a karantén idején tettünk. Vedd kézbe a Bibliát címmel arra buzdítjuk gyülekezetünk tagjait, hogy keddenként 17 órakor (vagy az este folyamán bármikor) olvassák el a Bibliaolvasó kalauz által ajánlott szakaszokat (vagy az egyiket) és gondolkozzanak, beszélgessenek róla, imádkozzanak felette. Keddenként reggelente ezen az oldalon és a hírlevelünkben kis segítséget adunk mindehhez, imakérésekkel együtt.

4. Hivatali ügyek

A személyes találkozásokat a lehető legkevesebbre kell szorítanunk. Telefonos hivatali ügyeletet tartunk kétszer a héten, kedden 14 órától 17 óráig, szerdán pedig 8 órától 12 óráig. Ezen kívül a lelkipásztort elérhetik emailen vagy mobiltelefonon. Bármifajta ügyintézés vagy találkozás előtt először telefonon beszéljük meg a kereteket és a lehetőségeket.

Elérhetőségeink:
Lelkészi hivatal - telefon: +36 96 214 109; email: reformatus.kilato@gmail.com
Bella Péter lelkipásztor - telefon: +36 30 6888201; email: bellapeter.ref@gmail.com
Dankházi István gondnok - telefon: +36 96 456 988; mobil: +36 70 3264015; email: dankhaziistvan@freemail.hu
Postacím: Református Lelkészi Hivatal 9081 Győrújbarát, Fő u. 76.

5. Hitoktatás

A hitoktatás rendben folyik az általános iskolákban

6. Adakozás

Bár személyesen nem tudunk találkozni, a gyülekezeti élet így is folyik tovább, így megköszönjük, ha adományaikkal továbbra is támogatják gyülekezetünket.
A perselypénzt lehet akár otthon gyűjteni, aztán ha újra találkozunk elhozni a templomba vagy lehet átutalni a számlaszámunkra is "Perselypénz" megjegyzéssel a közleményben.
Az éves gyülekezeti hozzájárulást (egyházfenntartói járulékot) is többféleképpen lehet befizetni.
a. Átutalással, kérjük a közleménybe beírni a nevet/neveket és azt, hogy gyülekezeti hozzájárulás.
b. Telefonon egyeztetett időpont alapján személyesen átvesszük, akár el is megyünk érte.
c. Lezárt borítékban bedobják a Gyülekezeti Központ postaládájába. A nyugtát megírjuk, eltesszük és később, személyes találkozáskor átadjuk.
Más jellegű adományokkal kapcsolatban is ugyanezen módokat javasoljuk.
Köszönjük az eddigi és ezutáni adományokat!

Gyülekezetünk számlaszáma:
Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Egyházközség, 10918001-00000076-80670006


Mindezeket azzal a reménységgel írtuk, hogy bármilyen nehéz is a helyzet, a mindenható Isten mellettünk van, megőriz bennünket és bár személyesen jóval nehezebben tudunk találkozni, hisszük, hogy összekapcsol minket így is. Imádkozzunk egymásért, gyülekezetünkért, egyházunkért, hazánként és a világért!

Győrújbarát, 2020. november 15.

Bella Péter lelkész                                                                                                                  Dankházi István gondok

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr7516285946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása