Sokorói-dombság Reformátusai

Az újraindulásról

2020. május 19. 14:01 - Bella Péter

Levél a gyülekezet tagjaihoz

img_20200503_114745.jpg

Kedves Testvérünk! Tisztelt Gyülekezeti Tagunk!

Az elmúlt hónapokban a Korona-járvány teljesen megváltoztatta a hétköznapi életet az egész világon és hazánkban is. Ez kihatott a gyülekezeti életünkre. Miközben arra készülődtünk, hogy közösségünk birtokba veheti az immár elkészült Református Gyülekezeti Központot (ami templom, gyülekezete ház és parókia is egyben), döntenünk kellett, és a járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt minden alkalmat, találkozást felfüggesztettünk.

A korlátozások alatt az internetre költöztünk. Istentiszteleteinket közvetítettük, a felvételeket feltöltöttük, hétköznapontként blogunkra áhítatok kerültek ki, „Kuckó“ névvel hetente egy online gyerekáhítat is készült a legkisebbeknek, a hitoktatás is az internetre költözött, és több kísérletünk is volt arra, hogy a kapcsolataink ne gyengüljenek és így is tudjunk együtt, egymásért imádkozni. Ez nem volt ugyanaz, mint amit megszoktunk, de több volt a semminél és áldott lelki gyümölcsöket termett, Isten így is munkálkodott közöttünk.

Ez úton köszönjük meg testvéreinknek a hűséges helytállást, az imádságokat, a támogatást, erősítést és az adományokat, amiket még a karantén idején is kapott gyülekezetünk. Köszönjük a visszajelzéseket, amiket az internetes felületeken, telefonon vagy személyesen kaptunk.

Örömmel és Isten iránti hálával jelezzük, hogy gyülekezetünk is elkezdi az óvatos nyitást, a fokozatos visszatérést a normál életbe, úgy, hogy folyamatosan tekintettel leszünk a járványhelyzetre és az épp aktuális szabályozásra. A lehetőségeinket mindig újraértékeljük majd alkalomról alkalomra. A következőkben a pünkösdig, június elsejéig tervezett időszakról írunk.

img_20200513_162512.jpg

Istentiszteletek:

Május 24-én és 31-én tartunk istentiszteletet Győrújbaráton, a Református Gyülekezeti központban (Győrújbarát, Fő u. 76.). Mindkét alkalommal két istentiszteletünk lesz. 8 órakor a 65 év feletti gyülekezeti tagokat (és kísérőiket) várjuk, 10 órakor pedig mindenki mást.

Óvintézkedések az istentiszteletek esetében:

  • Kötelező lesz a kézfertőtlenítés a kihelyezett eszközök segítségével. Ajánlott a maszk használata (tudunk adni annak, akinek nincs, de a készleteink végesek).
  • Egymástól megfelelő távolságra kell ülni az istentiszteleten, ezt segíteni fogjuk a székek elhelyezésével. Az egy háztartásban élők ülhetnek egymás mellett.
  • A kézfogást mellőzzük továbbra is.
  • A templomtermet istentiszteletek előtt és után kiszellőztetjük, a kilincseket lemossuk és több kijáratot is biztosítunk.
  • Kérünk mindenkit, hogy hozza a saját énekeskönyvét. Android rendszerű telefonra ingyen lehet letölteni egy énekeskönyv alkalmazást (Magyar Református Énekeskönyv néven lehet megtalálni a Play Áruházban). Ha valakinek nincs, hosszabb távra is tudunk kölcsönözni a gyülekezeti énekeskönyvek közül.
  • Gyerekfoglalkozás jó idő esetén lesz csak a tíz órás istentisztelettel párhuzamosan a Gyülekezeti Központ saját udvarán.
  • Énekelni csak pár versszakot fogunk, biztonsági okokból.
  • Úrvacsorázni egyelőre nem fogunk.


Az internetes élő közvetítések is folytatódni fognak, a tíz órás istentiszteletet a megszokott módon elérhetővé tesszük, a felvételt is feltesszük a Youtube-csatornánkra. Ha valaki valamilyen okból még nem szeretne közösségbe jönni, így tudunk segíteni neki – és azoknak, akik messzebbről csatlakoztak be az istentiszteleteinkbe.

A ménfőcsanaki evangélikus templomban tartott istentiszteleteink szüneteltetjük, hogy kész a saját lelki otthonunk. Egyszer, ha már lehetséges lesz, egy hálaadó és visszatekintő istentiszteletre még összegyűlünk ott. Ha valakinek nehézséget jelent a közlekedés, kérjük jelezze, segíteni fogunk.

Más gyülekezeti alkalmat pünkösdig nem tartunk.

 Ajánlott az pontos információk végett a gyülekezet online elérhetőségeit követni.

  • Gyülekezetünk oldala: reformatusok.blog.hu
  • Facebook: facebook.com/sokoroidombsagreformatusai
  • Hírlevelünkre fel lehet iratkozni a lelkipásztornál (email: bellapeter.ref@gmail.com; telefon: +36 30 68 88 201)
  • Youtube-csatorna: Sokorói-dombság Reformátusai (érdemes feliratkozni)


Egyúttal bátorítjuk a testvéreket, hogy keressék bátran gyülekezetünket, ha kérdésük van, ha segítségre van szükségük.

Isten áldását kérve, a presbitérium nevében tisztelettel:

Győrújbarát, 2020. május 19.

 

   Dankházi István                                                                                                        Bella Péter

      gondnok sk.                                                                                                            lelkész sk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr7015707412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása