Sokorói-dombság Reformátusai

Felfelé nyitva - május 18.

2020. május 18. 07:00 - Bella Violetta

Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége!
Prédikátor 12,13

 

A prédikátorról tudjuk, hogy sok mindent végigjárt, szélsőségeket, különféle élethelyzeteket, és sorra mindre kijelentette, hogy hiábavaló, hogy hasztalan. Az ő végső tanulságát olvasod a könyv végén: féld Istent és tartsd meg parancsolatait. Ebben talált értelmet. 

Mi a mostani tanulságod így a járvány első hullámának vége felé közeledve? Hogy rugalmasabb vagy, mint gondoltad, mert képes voltál alkalmazkodni egy komplett másik világrendhez? Kiderült, hogy egész jól sütsz? Rájöttél, hogy meg tudsz élni jóval kevesebből, mint hitted? Vagy hogy jobban hiányoznak a kapcsolataid, mint azt valaha gondoltad? Milyen tanulságod van az ige tükrében, milyen új megélésed van Istennel?

unnamed_1.jpg

Bizonyára több mondatot is le tudnál írni arról, hogy mit tanított neked ez a múlóban lévő időszak. És amilyen gyorsan változnak a dolgok, hogy maradjon nyoma, meg is kérlek, hogy írd le! Tedd ki a hűtődre, vagy tedd be a Bibliád hátuljába, és néha vedd elő. Vagy írjátok össze családilag, kinek mit tanított! 

A tanulságoknak akkor van értelmük, ha nem állnak meg mondatoknál, hanem a nyomukban változás, más cselekvés, más hozzáállás jár. Mit fogsz másképpen csinálni ezután? Mindazok fényében, amit megfogalmaztál, miben lesz más az életed? 

Az nem lehet, hogy a tanulságainkat elfelejtve rohanjunk tovább a dolgaink után, mintha mi sem történt volna. Mert akkor volt ez az egész hiábavalóság.

 

461.jpg

Bella Violetta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr3315704280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása