Sokorói-dombság Reformátusai

Szeresd a várost, szeresd az egyházat

2020. április 12. 21:29 - Bella Péter

Imamegmozdulás Húsvéttől Pünkösdig

index.png

Gyülekezetünk bekapcsolódik a "Szeresd a várost" imamegmozdulásba. A megmozdulást a "City to City Magyarország" városmissziós szolgálat szervezi, a hozzá tartozó vezérfonalat pedig Lovas András lelkipásztor írta.

Miről van szó? Az akció lényege, hogy a két ünnep között hét héten keresztül a bekapcsolódó emberek és gyülekezetek hetente öt  napon keresztül a vezérfonal segítségével célirányosan imádkoznak és gondolkodnak azért a településért, ahol élnek és szolgálnak. Hétfőtől péntekig adva van egy-egy bibliai rész és néhány kérdés és mondat, aminek a segítségével továbbgondolhatjuk a saját helyzetünket. Minden héthez tartozik egy gyakorlat, ami az imádságot segít megtámogatni, segít fókuszálni vagy új nézőpontokra találni. Ezek még a koronavírus-járvány előtt születtek, némi kreativitással, változtatással megvalósíthatók. A programról szóló cikkben (ami itt található és érdemes elolvasni) ez így van leírva: "Az imádkozást naponta egy rövid igeszakasz tanulmányozása előzi meg, ezen felül minden hétre jut egy gyakorlat, amit tetszőleges napon és helyszínen végezhetünk el annak érdekében, hogy jobban megismerjük, megértsük és megszeressük a lakókörnyezetünkben élőket. A gyakorlatok révén egyre inkább Jézus szemével és Jézus indulatával láthatjuk a várost, és ez a szeretet egyre inkább elmélyülhet bennünk a város iránt, ahol élünk. Ezeken az imasétákon közbenjárhatunk az emberekért, és kereshetjük velük a kapcsolatot."

Mi a célja? Jobban megérteni, meglátni azt, mivel is tud a saját közösségünk segíteni a lakóhelyünket, az ott élő embereket, hogy jobban részei legyünk a nagyobb közösségnek - és így tudjunk még hitelesebben bizonyságot tenni Jézusról. Segít abban, hogy tisztábban lássunk magunk körül, hogy Jézus szemével lássuk a lehetőségeinket, a feladatainkat és a körülöttünk élők szükségleteit.

Érdemes a felismeréseinket, meglátásainkat komolyan venni és leírni, egy imanaplót vezetni. Az eredeti elgondolás szerint hetente lett volna egy alkalom, amikor az imádkozók összegyűlnek megosztani mindazt, amit megláttak. Sajnos ez a jelen helyzetben nem működik, de találunk módot a felismerések összegyűjtésében.

index.jpg

Ez a megmozdulás városi gyülekezetek számára készült. A mi gyülekezeti helyzetünk speciális, de nem mondhatjuk, hogy nem érint bennünket. Kettős fókuszt találhatunk. Az egyik a hely, ahol élünk. Gyülekezetünk tagsága több településen lakik. Győr-Ménfőcsanak, Gyirmót, Győrújbarát, Nyúl, Tényő, sőt Győr - ki-ki a saját településére figyelhet, hiszen mindegyik helyen van dolgunk és szolgálatunk, gyülekezeti szinten is. A másik fókusz a nagyváros, Győr. Ménfőcsanak és Gyirmót okán gyülekezetünk Győrhöz is kapcsolódik, de a többi településünk is, bár közigazgatásilag független, mégis ezer szállal kötődünk Győrhöz. Imádságunk során tehát vegyük figyelembe a helyet, ahol élünk és Győrt is.

Az imamegmozdulásba érdemes az elején bekapcsolódni, de bármikor lehet csatlakozni, akkor azzal a nappal érdemes indulni, ami éppen akkor van, "pótolni" nem kell. Az anyag úgy van kitalálva, hogy bármely életkorú ember elkezdheti.

Az első hét húsvét hétfőn indul. A "Szeresd a Várost, szeresd az egyházat" hivatalos oldala itt érhető el. Az egész vezérfonal innen tölthető le. Egy interjú a programmal kapcsolatban is Lovas András lelkésszel itt olvasható.

A húsvét hétfőn kezdődő első heti anyag a megérkezésről szól, itt elolvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr615608654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása