Sokorói-dombság Reformátusai

A gyülekezet átkapcsol speciális üzemmódba

2020. március 16. 19:29 - Bella Péter

Mi változik? Mi marad el? Mi lesz helyette?

Az új koronavírus-járvány miatt tovább szigorodtak a mindenkire érvényes szabályok. Mivel mindannyiunk érdeke ezek betartása, gyülekezetünk tagjainak is ajánljuk a hivatalos előírásokat.

Közösségünk mindennapjainak is alkalmazkodni kell mindehhez ideiglenesen. Speciális üzemmódba kapcsolunk addig, amíg azt nem mondják a szakemberek, hogy visszatérhet minden a rendes kerékvágásba. De mit is jelent mindez? Egyelőre ezt:

  • szüneteltetünk minden közösségi alkalmat, azaz nem leszünk együtt többen egy térben gyülekezeti programon, amíg nem lehet. Nem lesz bibliaóra, jegyesoktatás, konfirmációs óra, istentisztelet, gyerekistentisztelet. Nem csak mi teszünk így, hanem hazánk összes református gyülekezete, itt olvasható az egyházvezetés hivatalos nyilatkozata.
  • a lelkész eközben telefonon és online bármikor elérhető lesz (ha valami miatt nem megy, a lehető leghamarabb). Bármilyen kérdés, probléma esetén, közösen keressük a megoldást, a bátorítást ezekben a nehéz időkben. Kérjük a gyülekezeti tagokat, hogy bátran hívjanak, írjanak. Telefonszám: +36 30 68 88 201. Email: bellapeter.ref@gmail.com. Skype: bellajazz_2. Ezen kívül Facebookon és Messengeren is megtalálható vagyok.
  • a vasárnapi istentisztelet idejében, 10 órakor virtuálisan gyűlünk össze imádkozni, igét hallgatni, a Biblia üzenetét kutatni. Ameddig lehet, a templomunkból lesz élő Facebook-közvetítés, ha esetleg nem lehet, akkor az otthonunkból. Ezt a későbbiekben is meg lehet nézni. Ide imakéréseket is lehet küldeni a bellapeter.ref@gmail.com címre.
  • elkezdünk egy reggeli írásos rövid áhítat-sorozatot, "Felfelé nyitva" címmel, ami terveink szerint hétfőtől péntekig lesz minden reggel olvasható ezen az oldalon (reformatusok.blog.hu).
  • a keddi bibliaóra idején, 17 órakor az különböző internetes felületeinkre kikerül egy videós igemeditáció, rövid igei gondolatokkal és imádság felé vezető kérdésekkel.
  • szombatonként ajánlani fogunk valamilyen keresztény írást, cikket, jegyzetet, prédikációt.
  • a megszokott Facebook-oldalunkon túl elindul egy kötetlenebb, de zárt csoport a gyülekezet tagjainak (akik szeretnék), ahol bárki megoszthatná, ha segítség kell neki, ha valami nehéz vagy örömteli történt vele, ha bizonyságtétele van. Ez valamikor a héten indul, külön névvel, az indulást jelezni fogjuk.

Egyelőre ennyi, amit tervezünk, ami reményeink szerint működni is fog. Kérjük a gyülekezet tagjait, hogy vigyék a hírét a változásnak. Most a személyes találkozások nélkül sokkal inkább az internetre kell, hogy hagyatkozzunk, de ez valójában nagy lehetőség nem csak a gyülekezetnek, de a családoknak és a baráti köröknek. Ezért kérjük, hogy segítsük azokat, akik nem használnak internetet, nem ismerősek az online-világban. Keressék egymást telefonon vagy más online módon.

Az élő Isten kísérjen minket tovább!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr9715527562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása