Sokorói-dombság Reformátusai

Felfelé nyitva - május 20.

2020. május 20. 07:00 - Bella Violetta

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is.
Máté 6,19-20

 

 mario-rui-andre-cyj1dybzigq-unsplash.jpg

Költözünk. Jó ideje készülünk, szanálunk és szortírozunk, mint ahogy azt hiszem sokan ragadták meg a karantén idejét effélére - költözés nélkül is. Próbálja az ember kirakni azt, ami csak ebben lakásban volt praktikus, ami pár évvel ezelőtt még divat volt, most meg nevetséges,meg azt, amit kinőtt - legyen az akár, ruha akár hobbi. Mert azt érdemes tovább vinni, ami hosszabbtávú, ami maradandó. Ami nem vált be, amit nem használunk, azon túladni. Megszégyenítően sok a kacat is, amit még csak tovább se érdemes adni, mert másnak sem hasznos. 

 

 

De jó lenne, ha a lelkünk is költözne többet, nem csak akkor ott a végén át a láthatalan világba. Mert akkor többször rá lennénk kényszerítve arra, hogy szanáljunk és szortírozzunk és dobozoljunk. A léleknek is jó az ilyen kitöltendő karanténidő, amiben újrarendezhet. Hogy keressük a dolgaink között a hosszabbtávút, a maradandót, szemben a kacattal. De jó lenne, ha addigra már lenne ebben rutinunk és minden rossz érzés és ragaszkodás nélkül le tudnánk mondani arról, ami sallang, ami fölösleges, vagy éppen abban gátol, hogy az értékeinket jobban becsüljük. Hogy átlátható legyen. Talán ezt hívjuk a megszentelődés útjának: amikor lekopnak rólunk a szükségtelenek. Amikor lecsupaszodunk értékekre. 

erda-estremera-sxnt9g77pe0-unsplash.jpg

Bella Violetta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr515708206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása