Sokorói-dombság Reformátusai

Felfelé nyitva - április 1.

2020. április 01. 07:00 - Bella Violetta

A király ezt parancsolta: Menjetek, és nézzetek utána, hogy hol van, hadd fogassam el! Jelentették neki, hogy most Dótánban van. Akkor lovakat, harci kocsikat és tekintélyes sereget küldött oda. Azok megérkeztek éjjel, és körülvették a várost. Amikor az Isten emberének a szolgája korán felkelt és kiment, a sereg már körülvette a várost lovakkal meg harci kocsikkal. A szolgája így szólt hozzá: Jaj, uram! Mit tegyünk? De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! Majd Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az Úr megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal. Amikor aztán az arámok rárontottak, Elizeus így imádkozott az Úrhoz: Verd meg ezt a népet vaksággal! Meg is verte őket vaksággal, ahogyan Elizeus kérte. 2kir 6, 13-18.

Látni mostanában nem elég. Láthatatlan ellenség támadt ránk ugyanis. És hiába látom tisztának a korlátot, akár fényesen csillogónak, attól még ott tenyészhet rajta a vírus. És hiába látom tisztának a kezemet, kórokozók milliárdjai telepszenek meg rajta. Több a világ annál, mint amit a szemünk felfoghat belőle: lám, egy láthatalan pirinyó organizmus milyen látványosan kiforgatja sarkából a világot. Egy kis semmiség, mégis átírja a világtörténelmet, beleszól a napjainkba, megnehezíti az életet. Szóval több a világ annál, mint amit szemmel láthatunk - különben nem ülnél most otthon. Szemben a szolgával, mi nemcsak a segítséget, de az ellenséget sem látjuk. 

De annál is több a világ, mint amit az érzékeink befoghatnak, vagy mint amit a tudomány mikroszkóppal, távcsővel, algoritmussal infografikává vagy statisztikává tehet. Mert valaki ezt az egészet, a világot, a helyzeteket körbeöleli és körbepárnázza: az Alkotó. Bár lehetne ilyen látásunk, mint amit a szolga nyer. Bár tudhatnánk, hány betegágy mellett állnak ott a seregek, hány egészségügyi dolgozót védenek meg nap mint nap, vagy akár mi saját magunk mikor voltunk olyan veszélyben, aminél egészen egyszerűen többnek, nagyobbnak bizonyult az, aki velünk volt. 

chuanchai-pundej-0imzsfe41zm-unsplash.jpg

Még ha nem is látjuk, Ő, a láthatatlan alakítja a világtörténelmet, benne téged is. De ő nem megbetegítően, fenyegetéssel, kényszerrel akar beleszólni az életedbe, hanem várja, hogy átadd neki az életed, miután rányitottad a szemedet, hány élethelyzetet bélelt ki puhára a kedvedért.

Hol van a legfélelmetesebb, nyomasztóbb, szorongatóbb pont most az életedben? Kérd Istent, hogy nyisson rá mennyei látást, és általa a szívedbe hálát! Nagyobb Ő, aki veled van, mint aki ellened!

Bella Violetta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr6215578566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása