Sokorói-dombság Reformátusai

Pünkösd

2012. június 01. 11:02 - Bella Péter

A harmadik ünnep volt közösségünk számára ez a Pünkösd, egyszersmind az első Pünkösdünk is volt. A Szentlélek eljövetelének ünnepe szép meglepetéseket hozott.

A pünkösdi úrvacsora volt az első, amelyen az új, saját kiskelyhekkel vehettük magunkhoz a bort. 2011. októberében kezdtük el a gyűjtést, és Istennek hála, az első álmunk megvalósulhatott, ötven darab kelyhet vásároltunk. Köszönet a támogatóknak, azoknak akik anyagiakban segítettek, de azoknak is, akik lelkiekben!

kiskehely.jpg

Három istentiszteletünk volt az ünnepen. Győrújbaráton vasárnap délelőtt negyvenketten voltunk együtt, az istentiszteletünkön két gyülekezeti tagunk, Karácsony Karolina énekművész és Némethné Mátyás Erzsébet kántor előadásában felhangzott Cesar Franck Panis Angelicus című műve. Külön öröm, hogy a párhuzamos gyermekfoglalkozáson túl megnyithattuk a babaszobát, ahol hallhatóvá tettük az istentiszteletet, így a kisgyermekekkel érkezők sem maradnak ki ezentúl semmiből.

Ménfőcsanakon vasárnap délután negyvenen gyűltünk össze az evangélikus templomban. Az istentisztelet keretén belül részesült a keresztségben Sélley Soma László, aki így gyülekezetünk legfiatalabb tagja lett.

Hétfőn délelőtt Nyúlon legátus szolgált közöttünk, Kovács Mária harmad éves teológiai-hallgató Debrecenből hirdette a pünkösdi örömüzenetet.

leg n

Hisszük, hogy az igén, az úrvacsorán, a keresztségen, a szép éneken, a valódi közösségen keresztül ugyanaz a Jézus Krisztust kijelentő Szentlélek volt jelen közöttük és bennünk, aki egykor az apostolok munkáján át elindította az egyház nagy történetét!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reformatusok.blog.hu/api/trackback/id/tr84558820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása